Zuid-Afrika - Beste Reistijd - Zonnig Op Reis

Published Nov 13, 21
10 min read

10 X Redenen Waarom Je (Beter) In De 'Winter' Op Vakantie

Check de praktische dingen ruim van tevoren Heb je de nodige vaccinaties? Hoe zit het met een Visum voor Tanzania? Hoe werkt alles in Afrika zoals de valuta’s en wat is het reisadvies? Allemaal interessante dingen om voor je vakantie te checken. Bekijk onze praktische tips over Tanzania in één overzicht.

Privé safari of een groepsreis? Weeg de voor- en nadelen voor jouw keuzen zorgvuldig af tegen over elkaar. Reis jij liever met een privégids? Of vindt je het juist gezellig om met een groep een safari door Afrika te maken? Er is van alles mogelijk. De Tanzania Specialist helpt je graag bij het maken van een keuze.

In Tanzania kun je het meeste wild spotten en is het het hele jaar goed bereikbaar. Daarnaast kun je je reis verlengen met een heerlijke Zanzibar vakantie of een strandvakantie op een van de andere mooie eilanden. Wanneer Tanzania het beste Afrika safari land voor jou is helpen wij van Tanzania Specialist graag om deze droomreis werkelijkheid te maken. Swakopmund.

Afrika Met Kinderen, Een Onvergetelijk Avontuur

Een goed voorbeeld van een natuurverschijnsel dat u alleen in een bepaalde tijd van het jaar kunt zien: de bloemenvelden in West Coast National Park. Het kortste antwoord op de vraag “wanneer is de beste reistijd wat betreft het weer” is: – een rondreis door Zuid-Afrika kan . Op het zuidelijk halfrond geldt dat de jaargetijden tegengesteld zijn: met Kerstmis is het hoog zomer en tijdens onze zomervakantie is het daar ‘winter’.

De Indische Oceaan is ook in de winter nog aangenaam van temperatuur! Zuid-Afrika is groot en heeft meerdere klimaatzones. Windhoek. Uit reizigersoogpunt zijn er zeer globaal : het laagveld in het oosten, de kuststrook van de zuidelijke Kaapprovincies en (het allergrootste deel van het land) het hoogveld en het binnenland. Elke zone heeft zijn eigen seizoenen met voor- en nadelen.

Dus lange warme zomers (ca. okt-april) en een korte winter die zowel mooie dagen kent als regen en wind. Voor de gemiddelde Nederlander/Belg niets bijzonders, zolang je maar een wind- en waterdichte jas bij je hebt en een fleece of trui voor eronder op een echt slechte dag. Dagenlange grijze luchten zoals bij ons kennen ze gelukkig weinig, ook niet in de winter.

Zinderend Zuid-afrika - Rondreizen En Op Vakantie In Zuid-afrika

In de winter (dus in onze zomermaanden) kan het dus wat frisser zijn, maar soms is dat fijner voor een stadsbezoek dan een hele hete zomerdag. Uitzicht vanaf Cape Point op het Kaapse Schiereiland. De foto is genomen in augustus, dus midden in de winter! Het is het meest oostelijke deel van het land, globaal vanaf Krugerpark in een rechte lijn neer beneden.

Lees dit nogmaals: in het laagveld zijn er dus in de zomer regenbuien (onweer) en in de winter is het meestal kurkdroog. De zijn prima voor een safari reis door Zuid-Afrika, omdat er aan de bomen is, dus het zicht is beter en de dieren zijn meer geconcentreerd rondom de drinkplaatsen.

’s Avonds daalt de temperatuur flink, maar kun je tot laat in de avond buiten zitten met een trui aan, zeker indien er een kampvuur in de buurt is (en dat is al snel het geval in Afrika). Hoewel de winter dus wordt gezien als een goede periode voor safari’s is er zeker ook wat te zeggen voor een .

Beoordelingen & Reviews Explore Namibia

Een groepsrondreis in Afrika, welk land moet ik kiezen? - TravelgekVeilige bestemmingen in Afrika Tips veilige landen Afrika


Bomen en bloemen bloeien welig, er zijn veel jonge dieren en de warmte is heerlijk als je de ontzettend lange, donkere winter in ons deel van de wereld zat bent. Hier is goed het verschil te zien tussen de zomer (links) en de winter (rechts) in de bush – de beide foto’s zijn genomen op dezelfde plek.

Budgetreis Zuid-Afrika zonder binnenlandse vluchtEen groepsrondreis in Afrika, welk land moet ik kiezen? - Travelgek


In de winter is het overdag zonnig en droog maar minder warm. Rond 17h30 gaat de zon binnen een half uur onder en dan daalt de temperatuur heel erg snel, naar soms wel rond het vriespunt (of eronder) op een koude nacht. Een temperatuurverschil van 20-30 graden tussen overdag en ’s nachts is niet ongewoon in grote delen van het binnenland van zuidelijk Afrika.

Dat grote temperatuurverschil tussen dag en nacht is iets waar wij niet aan gewend zijn. Dat is wat ons betreft het meest opvallende aspect aan het weer in Zuid-Afrika. Sneeuw in de Drakensbergen! Ook in de zomer is het in het binnenland extremer. Het kan zeer heet worden en, hoewel het soms weken duurt voor de regen echt valt, kan het er ook hetgeen spectaculaire luchten oplevert (prachtig voor fotografen).

Afrika Kaart

Top 5 redenen om naar Noord-Afrika op vakantie te gaanVeilige bestemmingen in Afrika Tips veilige landen Afrika


Deze prachtige bergketen is de eerste barrière voor wolkenvelden die vanaf de Indische Oceaan binnenkomen en daarmee tevens één van de belangrijkste wateropvang gebieden van het land. In de zomer zijn de bergen dan ook prachtig groen, met diepblauwe luchten en witte wolken die zich langzaam opstapelen, in de winter wordt het gras diepgeel en is de lucht strak lichtblauw.

Tot zover het weer, maar er zijn meestal nog meer overwegingen bij het kiezen van “de beste tijd”. Het weer is dan vroeger dus het is geen goed idee op basis daarvan al uw beslissingen te nemen. Andere aspecten die meewegen zijn uw eigen schema – wanneer kunt u? Zijn er data waarop nog of weer thuis moet zijn? Wilt u het hele land zien in één reis of niet? Zijn er bepaalde dingen die u wilt zien of meemaken, of juist vermijden (bijvoorbeeld andere toeristen)? Allemaal punten die de beste tijd voor u zullen bepalen en die wij kunnen meenemen in een maatwerkreis voor Afrika.

Wilt u zo min mogelijk andere mensen zien en alleen wilde dieren tegenkomen op de weg? Of vindt u het juist gezellig om veel andere mensen tegen te komen tijdens de reis? Er heerst vaak verwarring over wanneer het hoogseizoen is in Zuid-Afrika (= topdrukte) en wanneer laagseizoen. Deze periodes worden beïnvloed door .

Reisadvies Zuid-afrika - Ministerie Van Buitenlandse Zaken

Vanuit Zuid-Afrikaans perspectief is de periode . Het is dan zomervakantie, Kerstmis wordt groots gevierd en Zuid-Afrikanen die het kunnen betalen gaan allemaal op vakantie. De Kerstperiode valt samen met vakanties op het noordelijk halfrond, dus deze periode is dubbeldruk, temeer omdat veel geëmigreerde Zuid-Afrikanen naar het zuiden vliegen voor een samenzijn met familie in het zonzekere Zuid-Afrika.

Dat geldt vooral voor de vluchten (boekbaar 11 maanden van te voren), alle locaties langs de kust en de meer betaalbare locaties in het binnenland, waaronder nationale parken. Kerstreizen worden dus meestal een jaar of langer van tevoren gepland door ons. Safari tijdens de kerstdagen in de warmte – weer eens wat anders! Vanuit Zuid-Afrikaans perspectief is de periode laagseizoen, vooral in de Kaapprovincies.

Met name gezinnen met kinderen zijn dan op zoek naar een leuke kindvriendelijke Zuid-Afrika reis. Ook de ticketprijzen zijn dan helaas hoog: de tarieven van luchtvaartmaatschappijen bewegen mee met de vakantieseizoenen hier. Extra drukte wordt veroorzaakt doordat veel Zuid-Afrikaanse een “winter” vakantie hebben van 3 weken. Omdat deze periode erg geschikt is voor safari’s zijn betaalbare safari bestemmingen als Kruger National Park en Kgalagadi Transfrontier Park vaak lang van te voren vol met lokale toeristen.

Reiswijzer: Noordkaap, Zuid-afrika

Deze foto is genomen vanaf Chapman’s Peak Drive in augustus, dus midden in de winter. Blijft dus over “de rest van het jaar” () die stiller is. In deze periode vallen de overige schoolvakanties ter plaatse. Deze zijn in Zuid-Afrika gespreid per provincie en per type school, dus het effect is meestal gering.

Het is er dan relatief druk en ook vaak wat duurder dan in de rest van het jaar. Er is veel accommodatie-aanbod daar, dus meestal lukt het ons wel om op korte termijn een mooie reis te plannen, maar hoe langer van te voren u boekt, hoe meer kans op de bijzondere adressen.

Is uw doelstelling om echt zo min mogelijk andere reizigers zien, dan zijn de maanden perfect. Het weer is dan overal goed, er zijn weinig andere toeristen en sommige dingen zijn ook goedkoper. De periode is ook prima, maar over het algemeen wel drukker dan mei-juni. Safari is mogelijk het hele jaar door, de dieren wachten geduldig op uw komst! .

Op Reis Naar De Maghreb

Zuid-Afrika is een prachtige en fascinerende vakantiebestemming. Jaarlijks reizen duizenden toeristen af naar dit vakantieoord om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Kaapstad en de verschillende natuurparken. Bij het boeken van een (rond)reis door Zuid-Afrika is het belangrijk om rekening te houden met de beste reistijd Zuid Afrika. Hoewel Zuid-Afrika het gehele jaar door geschikt is voor een vakantie, dien je wel met een aantal zaken rekening te houden.

Wat is voor jouw vakantie naar Zuid-Afrika de beste reisperiode? Zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden? Wat je moet weten over de temperatuur in Zuid-Afrika Aangezien Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoen omgedraaid in vergelijking met Nederland. Je kunt de Nederlandse zomer dus inwisselen voor de Afrikaanse winter, en andersom geldt precies hetzelfde.

Uiteraard is de gemiddelde temperatuur in Zuid-Afrika ook afhankelijk naar welk gedeelte je afreist. Zuid-Afrika kent namelijk een zeeklimaat, een mediterraan klimaat, een woestijnklimaat, een steppeklimaat en tenslotte ook nog een tropisch klimaat. Over het algemeen kun je zeggen dat de maanden mei tot oktober de beste maanden zijn om een bezoek te brengen aan Zuid-Afrika.

Afrikaanse Landen

De beste reistijd Zuid-Afrika voor een bezoek aan het Krugerpark Ben je een fervent liefhebber van wilde dieren en wil je deze graag in levende lijve zien? Dit kan bijvoorbeeld in het Krugerpark. Als dit een droom van je is, dan doe je er goed aan om Zuid-Afrika te bezoeken tijdens de wintermaanden.

De wilde dieren concentreren zich in deze periode niet alleen rondom de drinkplaatsen, maar ook is het overdag niet zo warm en groen. Tijdens de zomerperiode is het vanwege al het groen en hoge gras een stuk lastiger om leeuwen, giraffen en antilopen te spotten. En dat is voor jou nu juist wel de reden dat je een vakantie boekt naar Zuid-Afrika.

Bovendien kan er ook flink wat regen vallen. Wil je liever tijdens het hoogseizoen een reis boeken naar Kaapstad? Doe dit dan vanaf half november tot ongeveer begin januari. De temperatuur loopt dan op naar zo’n 30 graden Celsius en ook aan de stranden van Kaapstad en Durban is het dan heerlijk vertoeven.

Afrika Met Kinderen, Een Onvergetelijk Avontuur

De rest van de tijd is het wel wat drukker, maar je geniet er absoluut van het mooie weer. Als je wilt kun je in Kaapstad zelfs de jaarwisseling vieren. Je bent in ieder geval verzekerd van een warme overgang van oud naar nieuw. Wel moet je rekening houden met veel drukte vanwege de schoolvakanties.

Dit betekent dat warme kleding tijdens deze onmisbaar is. Deze kou is er omdat deze plaatsen zo’n 1. 700 meter boven de zeespiegel liggen. Gelukkig schijnt overdag wel de zon. Je kunt ook in de zomermaanden een bezoek brengen aan deze twee plaatsen, maar houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden wat natter is in Johannesburg en Pretoria.

Tips voor reizen naar Zuid-Afrika Wil je graag wandelen in Zuid-Afrika of ben je liefhebber van buitenactiviteiten? De maanden juni tot en met september zijn bij uitstek geschikt voor buitenactiviteiten. Je hebt dan bovendien de meeste kans om wilde dieren te zetten. Verblijf je in de oostelijke hooglanden? Neem dan altijd een winterjas mee, want ’s nachts kan het erg koud zijn.

AfrikaHet is zwoel en tropisch langs de Indische Oceaan. Bovendien wordt deze regio gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid. Lesotho kun je maar beter ontwijken. In de zomer kan het daar soms uitlopen op overstromingen en daar wil je liever niet bij zijn. Zuid-Afrika is op zijn mooist tijdens het voor- en najaar.

Probeer de schoolvakanties (december en januari) in Zuid-Afrika zoveel mogelijk te vermijden. Er is dan sprake van topdrukte en bovendien schieten de prijzen van accommodaties ook dan fors omhoog. Goedkoop op reis naar Zuid-Afrika Wil je goedkoop op vakantie naar Zuid-Afrika? Zorg dan dat je je vakantie zo vroeg mogelijk van tevoren boekt.

More from Vakantie, Huis

Navigation

Home

Latest Posts

Published Aug 18, 22
6 min read

Camperverhuur Uden

Published Jan 08, 22
6 min read

Camperverhuur Lelystad

Published Dec 28, 21
6 min read